Wesley start goed tijdens GSOD (update)

Terry Jenkins 2-5 Wesley Harms
Jenkins breekt Wesley met dubbel 8. Met een mooie 14-dart leg maakt Wesley de stand gelijk. Met onder andere een 180 en een 76 finish maakt Wesley er 2-1 van. Met dubbel 2 brengt de Engelsman de stand in evenwicht. Jenkins begint de volgende leg met 180 maar Wesley pakt de leg met dubbel 8. Beide spelers gooien in leg 6 een 180. Jenkins faalt op tops voor de leg, Wesley straft af met zijn 80 finish. Met een 13-dart leg heeft Wesley de  overwinning te pakken. De partij eindigt met een mooi gemiddelde van 101.79 voor Wesley.

Nu even genieten en dan wacht maandagavond de volgende tegenstander, Wes Newton. 

Als er weer nieuws is proberen we dit weer voor jullie te plaatsen op de site.

Ondertussen iedereen bedankt voor de support en vele reactie's.

 

Maandag 12-11-2012

Vandaag weer een partij voor Wesley op programma. Vanwege veel verkeer voor het hotel vroeg wakker maar daar doe je weinig aan. Relaxen is dan het toverwoord. S'middags stond er een interview met Sky-sport op het programma bij "Cleveland Arms sportpub" in Wolverhampton. Dat is dus weer uitleggen waar de handschoenen voor zijn. Wederom waren daar weer wat spelers aanwezig. Winstanley, O'Shea, Dolan. .... Dus gelijk maar ff een beetje gooien. Alles loopt lekker en het gevoel is goed. Om 5 uur terug naar hotel om wat eten te scoren.

Om  19:00 uur weer richting de speellocatie die maar 5 minuten lopen vanaf het hotel ligt. In de spelersruimte wat ingooien en babbelen met Kist en van Barneveld uiteraard. Alles is nieuw en anders. Voor de rest wachten wachten en een beetje balen dat de partij tussen Raymond en Christiaan voor Wesley alleen via tv te volgen is. Opeens een raar zwaar gevoel in de armen. Vreemd en niet verklaarbaar. Op het podium komt Wesley niet in zijn normale spel en de tripple's willen er niet in. Resultaat is dan ook en 5-2 verlies van Newton. Helaas maar zal er mee moeten leven en de volgende kans tegen Phillips moeten pakken. Na een lange dag eindelijk slapen en morgen weer fris (hopelijk)

 

Woensdag 14-11-2012

Vanavond is er weer een wedstrijd voor Wesley. Tegenstander is dan M. Phillips uit Wales. Zij zullen de derde partij van de avond spelen en als we 30 minuten voor een partij nemen zal dat dus ongeveer 20:00 uur Engelse tijd zijn.

Wesley Harms (93.16) 5-2 Martin Phillips (86.80)
De eerste leg is in bezit van de man uit Wales. Beide mannen gooien 180. Harms maakt gelijk met dubbel 16. In de volgende leg breekt Sparky zijn tegenstander met zijn 76 finish. Phillips staat op 125 maar mist op de bull. Harms gooit zijn 88 finish niet uit. Hij mist op de dubbel 7. Harms kan zich herstellen maar laat het liggen. Martin maakt gelijk met dubbel 8. Wesley komt in de volgende leg op 161 te staan, zijn tegenstander op 160. De hoge finish wordt niet door de Nederlander en de Welshman benut. Harms komt etrug en raakt de dubbel 10. De jonge Nederlander heeft de belangrijke break voorsprong te pakken van 3-2. Met zijn 72 finish is Harms nog 1 leg verwijderd van de overwinning. De Nederlander komt op 160 te staan. maar de laatste pijl landt net niet in de triple 20. Hij houdt 60 over en benut deze. Dan is het wachten wat de eindstand wordt in de partij tussen Jenkins en Newton. Geen van beide spelers mag eindigen op 2 legs, wie er wint maakt niet uit.

 

Vrijdag 15-11-2012

We maken ons op voor wederom een volledig Nederlandse partij. Wesley Harms - Raymond van Barneveld. Deze twee stonden nog nooit tegenover elkaar en de gemiddelden tijdens de GSOD lopen niet ver uiteen. Wederom spannend.

Wesley mag aan de partij beginnen in het Nederlands duel. Wesley behoudt zijn leg via dubbel 18. Barney komt op 170 te staan maar benut deze niet. Met dubbel 16 heeft Barney de voorsprong te pakken. Met dezelfde dubbel maakt van Barneveld er 3-1 van. Met dubbel 18 pakt Wesley de vijfde leg voordat de Nederlanders de pauze ingaan. Na de pauze spelen beide Nederlanders een sterke leg. Barney wint de leg met dubbel 16. Raymond van Barneveld gooit zijn tweede 11-darter van de partij en vergroot zijn voorsprong met vijf legs. Met een briljante 156 uitgooi dendert The Man verder. Wesley gooit zijn derde 180 in de partij maar mist vier pijlen op de dubbel. Van barneveld straft de missers van zijn landgenoot af met zijn 78 finish. Raymond gooit onder ander 177 en 180 en laat 24 staan. Hij krijgt echter een briljante 170 finish om de oren van zijn jonge landgenoot. Het is 7-3 voor Barney. Harms kan de volgende leg naar zich toetrekken maar laat drie kansen liggen. Met dubbel 19 straft Barney dit af. Met tops is Barney een leg verwijderd van de kwartfinale. Van Barneveld sluit de partij in stijl af met een 14-dart leg en eindigt met een gemiddelde van 104.56. Wesley haalt desondanks toch een gemiddelde van ruim 97 in de wedstrijd. En die 170 finish was echt een snoepje om te zien. Tot op heden is het de enige die dit toernooi gegooid is.

 

Voor Wesley is het toernooi nu ten einde, maar rust is er niet. Voorbereiden voor Zuiderduin is het volgende wat op het programma staat.

Wil je Wesley en misschien vele andere spelers hier in actie zien kom dan zeker naar de Zuiderduin masters.

Kaarten kun je bestellen via www.zuiderduinmasters.nl