Open Frankrijk winst voor Wesley Harms

 

 

8-10-2012

  

 

Weer eens een weekend naar het buitenland!

Na eind september het open Luxemburg gespeeld te hebben, waar het resultaat uibleef, was het nu tijd om het hoofd leeg te maken en er weer volop tegenaan te gaan. Het open Frankrijk 2012 staat op het programma. Met het vooruitzicht om na afloop onmiddelijk weer naar Nederland te reizen. Heb tenslotte toegezegd dat ik aanwezig zou zijn tijdens de Amateur en Youth Trophee georganiseerd door de NDB. 

Op vrijdag zijn we vertrokken met een aantal spelers richting Gerardmer in Frankrijk, een korte rit van 7 uurtjes. Daar eenmaal aangekomen wat gegeten en op tijd naar bed.

De zaterdag vroeg weer op en om 9 uur aanwezig op speellocatie. Even naar de loting gekeken. Voor de rest wat ingooien op de borden die gebruikt worden. Niet wat je gewend bent maar daar zal iedereen last van hebben. In de eerste ronde liep het allemaal een beetje stroef maar langzaam werd het beter. Aangekomen bij de laatste 16 werd de tegenstander mede reisgenoot S. Renyaan. Deze partij werd ook gewonnen. De volgende ronde werd lastiger het liep weer wat stroever, maar de tegenstander miste op zijn dubbels en ik kon mijn kansen verzilveren en een plaats bij de laatste 4 was een feit. Halve finale werd weer een bekende . Geert de Vos onze zuiderbuur was het geworden. Eerder dit jaar tijdens open Zwitserland ook al tegenover elkaar gestaan tijdens een mooie finalepartij. Dit keer wilde het bij Geert helaas niet allemaal vallen. Veel last van bouncers speelde daar zeker een rol in. Dat was best jammer, maar zo was de finale een feit.

De finale zou ik spelen tegen Maxx Hoppe. Wel even 2 uurtjes wachten voor dat we het podium konden betreden. Het werd een partij die vlot verliep , gelijk een break en eigen leg gewonnen en doortekken. Eindstand 5-2 voor Wesley.

Die is alvast in de pocket. Lekker voor het vertrouwen voor de komende tijd. 

En dan na de prijsuitreiking snel op weg naar Nederland voor de Amateur en Youth Trophy.