Halve Finale Lakeside 2013 eindstation voor Wesley

In de vierde set kwam O'Shea goed weg. Een aantal darts om te breken werden door Harms gemist en op 2-2 bracht een 13 darts leg de setwinst naar O'Shea. Zodoende dus opnieuw gelijk, 2-2 in sets! Pauzes doen O'Shea goed. Hij begon set #5 dan ook direct met een 11 darter en ook de eigen leg werd gehouden. Harms deed nog iets terug door een leg te pakken maar O'Shea bleek niet onder de indruk, Hams werd opnieuw gebroken en de Engelsman stond 3-2 voor in sets.

In de zesde set brachten een 12 darts leg en daarna 102 finish O'Shea opnieuw de voorsprong. Echter vocht harms zich opnieuw terug en in de vijfde en beslissende leg zagen we voor het eerst zenuwen. Meerdere kansen werden door beide spelers niet gepakt maar dubbel 2 bracht O'Shea alsnog de 4-2 voorsprong. Wat een verschil, 3-3 of 4-2.

De zevende set ging vervolgens naar Harms en een break in de eerste leg van de achtste set bracht al snel het voordeel voor de inwoner van Noord-Scharwoude die hij vervolgens uitbouwde naar setwinst. Zodoende de acht gespeelde sets dus keurig verdeeld en alles begon opnieuw!

Een snelle break van O'Shea in de eerste leg en 120 finish in de tweede leg bracht O'Shea vervolgens een verdiende 2-0 voorsprong. In de leg daarop volgend moest O'Shea het afmaken maar mistte in twee beurten kansen op de dubbel. De leg ging alsnog naar Harms en ook de volgende werd binnen gehaald. In de beslissende leg een Lakeside onwaardig moment. Met Harms op een dubbel werd 'mis' geroepen vanuit het publiek. De dubbel werd gemist en O'Shea profiteerde. Wat een moment, waarschijnlijk beslissend voor de wedstrijd.

Zodoende dus O'Shea op 5-4 voorsprong. De eerste vier legs van de tiende set gingen vervolgens met de darts mee en een beslissende leg kon O'Shea de winst gaan brengen. Met een 11 darts plaatste O'Shea zich vervolgens op indrukwekkende wijze voor de finale, net als vorig jaar die hij toen verloor van Christian Kist.

Na afloop van de wedstrijd was Wesley erg realistisch. Hij was nog ziek van het moment dat een touschouwer zijn moment op dubbel 18 verziekte maar was achteraf blij met zijn overall prestatie dit toernooi. "Deze halve finale geven me voor het aankomende jaar weer erg veel rust. Ik heb me geplaatst voor de Lakeside 2014 en weer mijn verblijf op de Grand Slam of Darts met een jaar verlengt."

Tekst door NDB (www.ndbdarts.nl)